Onze service voor bedrijven

Het versterken van grensoverschrijdende betrekkingen tussen bedrijven en een eerste aanzet geven tot samenwerking

Services voor ondernemers

Ondernemers kunnen bij het Internationaal Netwerkbureau terecht als ze op zoek zijn naar informatie over Nederlands-Duitse samenwerking zoals:

  • Waar vind ik een partner aan de andere kant van de grens?
  • Welke juridische zaken moet ik regelen (bijv. fiscaal recht)?
  • Welke financierings- en subsidiemogelijkheden zijn er?
  • Hoe kom ik aan geschikt personeel?

Het Internationaal Netwerkbureau voor Nederlandse en Duitse ondernemers werd in 2016 in het leven geroepen om ondernemers aan beide kanten van de grens te helpen bij het ontplooien en professionaliseren van zakelijke activiteiten in het buurland. Het INTERREG V-A-project is een initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek en de gemeente Bocholt en richt zich specifiek op ondernemers uit de Achterhoek en de aangrenzende regio rondom Bocholt.

In beide gemeenten bevindt zich een gratis servicepunt voor Nederlands-Duitse vraagstukken op het gebied van zakendoen. Deskundige medewerkers helpen u graag verder.

In Bocholt is bovendien een expertisecentrum opgezet. Hier werkt u samen met een ervaren matchmaker aan een plan van aanpak voor de door u gewenste grensoverschrijdende activiteiten. Ook ondersteunt hij u bij de uitvoering van dit plan, o.a. door het geven van informatie en het leggen van relevante contacten. Indien gewenst coördineert hij het contact met particuliere adviseurs en openbare instellingen – zowel in Duitsland als Nederland. Dit bespaart u tijd en geld!

Het project wil de grensoverschrijdende betrekkingen tussen bedrijven verbeteren en een eerste aanzet geven tot samenwerking. Tijdens verschillende informatieavonden wordt bovendien aandacht besteed aan centrale vraagstukken uit de Nederlands-Duitse zakenwereld.

Nieuwsgierig geworden? Neem gewoon eens contact met ons op!

Internationaal Netwerkbureau

Het Internationaal Netwerkbureau voor Nederlandse en Duitse ondernemers werd in 2016 in het leven geroepen om ondernemers aan beide kanten van de grens te helpen bij het ontplooien en professionaliseren van zakelijke activiteiten in het buurland.

Het INTERREG V-A-project is een initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek en de gemeente Bocholt en richt zich specifiek op ondernemers uit de Achterhoek en de aangrenzende regio rondom Bocholt.

Bocholt Wirtschaftsfoerderung Gewerbegebiete
Achterhoek