“Voetbal verbindt en faciliteert grensoverschrijdende zakelijke contacten”

Het Internationaal Netwerkbureau en voetbalclub 1. FC Bocholt nodigen u hierbij van harte uit voor een netwerkbijeenkomst op

 

12 juni 2018 vanaf 18.00 uur

in het clubgebouw van voetbalvereniging 1. FC Bocholt
Am Hünting 19, 46399 Bocholt (D)

 

Dat voetbal mensen over landsgrenzen heen met elkaar verbindt, weet iedereen. Voetbal kan echter ook een netwerkplatform zijn voor grensoverschrijdende zakelijke betrekkingen. En dat geldt des te meer omdat Nederland en Noordrijn-Westfalen elkaars belangrijkste handelspartner zijn. Met deze boeiende bijeenkomst wil het Internationaal Netwerkbureau Nederlandse en Duitse ondernemers via hun passie voor het voetbal met elkaar in contact brengen. In het clubgebouw van 1. FC Bocholt kan op 12 juni 2018 volop worden genetwerkt en zullen twee ‘profs’ bovendien een lezing geven.

 

1. FC Bocholt en VVV Venlo zijn allebei meer dan 100 jaar oud en kijken terug op een rijke historie. Het initiatief van VVV Venlo om een eigen businessclub speciaal voor Duitse bedrijven in het leven te roepen, is uniek. Diverse Nederlandse en Duitse bedrijven hebben elkaar langs deze weg leren kennen en gebruik gemaakt van de grensoverschrijdende netwerkmogelijkheden. In veel gevallen zijn hier al samenwerkingen en intensieve zakelijke contacten voortgevloeid.

 

Inmiddels is hieruit het grootste business netwerk van Noord- en Midden-Limburg ontstaan. Meer dan 40 Duitse ondernemingen zijn partner van VVV Venlo. Robert Pinior, bij VVV Venlo verantwoordelijk voor de Duitse businessclub, vertelt er op deze avond meer over.
Vervolgens gaat voormalig profvoetbaltrainer Peter Hyballa nader in op de voetbalsport als netwerkplatform voor grensoverschrijdend zakendoen op managementniveau. De 42-jarige Hyballa, geboren in Bocholt, was trainer bij een aantal succesvolle clubs, waaronder NEC. Hij spreekt vloeiend Nederlands en is als enige Duitser lid van de Nederlandse vakvereniging voor coaches in het betaald voetbal. Bovendien was Hyballa betrokken bij de opleiding van trainers bij de Duitse voetbalbond en leidde tijdens het Nederlands Trainerscongres een cursus voor 1300 Nederlandse trainers.

 

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn, kennis te maken met Nederlandse en Duitse ondernemers, te luisteren naar interessante lezingen en deel te nemen aan de aansluitende discussie.

 

Programma:

Vanaf 18.00 uur

Aankomst van de deelnemers bij het clubgebouw van 1. FC Bocholt
Am Hünting 19, 46399 Bocholt (D)

 

18.30 uur
Welkomstwoord
Ludger Triphaus, president 1. FC Bocholt
Myriam Bergervoet/Wendelin Knuf, projectleiding Internationaal Netwerkbureau

 

18.40 uur
Businessclub VVV-Venlo – een grensoverschrijdend succes
Robert Pinior, verantwoordelijk voor Duitsland bij VVV Venlo

 

19.00 uur
Voetbal als netwerkplatform voor grensoverschrijdende zakelijke contacten
Peter Hyballa, voormalig profvoetbaltrainer

 

19.20 uur Discussie / interview
Robert Pinior, Peter Hyballa, Ludger Triphaus, Bert Kuster

Presentatie: Ludger Dieckhues, directeur Wirtschaftsförderungs- und Stadtmarketing Gesellschaft Bocholt

 

19.45 uur
Netwerken

 

ca. 20.30 uur
Einde bijeenkomst

Bent u geïnteresseerd in deelname? Meld u dan aan via het inschrijfformulier:

 

“Voetbal verbindt en faciliteert grensoverschrijdende zakelijke contacten”

 • Dinsdag 12 juni 2018
  11 oktober 2018, van 13-16:00 uur
  Westfälische Hochschule, Campus Bocholt
  Münsterstr. 265
  46397 Bocholt (D)

   

 • Extra personen

  Ik neem de volgende personen mee