Überspringen zu Hauptinhalt
Internationale Matchingbeurs Groot Succes

De jeugd heeft de toekomst: niet voor niets stonden studenten tijdens de Internationale Matchingbeurs op 11 oktober 2018 op de Campus van de Westfälische Hochschule in Bocholt in het middelpunt van de belangstelling. De beurs werd voor het eerst georganiseerd door het Internationaal Netwerkbureau in samenwerking met de Westfälische Hochschule Campus Bocholt, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Wirtschaftsförderung Bocholt en de Gemeente Oude IJsselstreek.

In totaal waren 13 Nederlandse en 24 Duitse bedrijven aanwezig om contact te leggen met studenten. De studenten waren vooral op zoek naar bijbanen en stageplekken en begeleiding bij hun bachelor- en masterscripties. De Matchingbeurs was hiervoor een goede gelegenheid. De toekomstige afgestudeerden konden zo al in een vroeg stadium contact opnemen met bedrijven in de grensstreek. “Dat de beurs een goede zet was, bleek uit alles. Het was zo druk dat er soms geen doorkomen meer aan was. Daar hadden we bij de eerste editie helemaal nog niet op gerekend”, vertelt Wendelin Knuf, hoofd van het Internationaal Netwerkbureau.

“Doel van de beurs is het om de studenten te interesseren voor bedrijven in de grensstreek. De studenten maken op hun beurt kennis met het veelzijdige bedrijfsleven in de regio. Zo proberen we met deze beurs iets te doen aan het toenemende gebrek aan vakpersioneel”, zegt Simon Koller, medewerker van het Internationaal Netwerkbureau.

An den Anfang scrollen