Überspringen zu Hauptinhalt
Informatiebijeenkomst: Duits Erfrecht- Niederländisches Erbrecht Op 21 Augustus

Nederlandse ondernemers met een GmbH in Duitsland en Duitse ondernemers die in Nederland een BV runnen komen vroeg of laat in aanraking met erfrechtkwesties. En vragen zich dan of hoe het erfrecht in het andere land in elkaar zit, hoe de wetten verschillen en hoe je daar mee om kunt gaan.

In een gezamenlijke presentatie laten Cees Doppenberg van Van Weeghel Doppenberg Kamps en Alexander Crämer van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberate op 21 augustus van 14.00 tot 17.00 uur de problemen bij verdeling van een nalatenschap de revue passeren.

Aan de orde komen hierbij onderwerpen als het toepasselijke recht bij grensoverschrijdende erfenis, wettelijke en testamentaire erfopvolging, de soorten testament, rechtskeuze, vermogensoverdrachten en tal van andere belangrijke vraagstukken meer. Rechtsanwalt Alexander Crämer legt aan de Nederlandse deelnemers in het Nederlands de Duitse regels uit, de Duitse deelnemers krijgen een goed overzicht van de situatie in Nederland door het Duitstalige betoog van Cees Doppenberg.

Voertaal

Nederlands en Duits

Doelgroep

Dit seminar is geschikt voor de Nederlander die naar Duitsland is geëmigreerd, tevens voor de in Nederland achtergebleven familieleden.
Voor adviseurs, die het emigratietraject van Nederlanders begeleiden en/of in Duitsland woonachtige Nederlanders van dienst zijn, een must.

Indeling seminar

14.00 uur Ontvangst deelnemers/ Koffie en Thee
14.20 uur Begin cursus
Het Duitse Erfrecht/ Das niederländische Erbrecht
 Alexander Crämer, STRICK- Rechtsanwälte & Steuerberater
– Cees Doppenberg, Van Weeghel Doppenberg Kamps
Notarissen- Juristen- Adviseurs
17.00 uur Einde

Kosten
75,00 € excl. btw

Annulering

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 24 h vóór de activiteit en kan alleen schriftelijk geschieden. Voor elke annulering na deze datum wordt 100% van de deelnamekosten in rekening gebracht.

Locatie

Nederlands-Duitse Businessacademie
Siemensstraße 31
47533 Kleve

Aanmelden is mogelijk via de website van de Nederlands-Duitse Businessacademie

An den Anfang scrollen