Überspringen zu Hauptinhalt
Grensoverschrijdend Ondernemersontbijt Op 9 November

Technologische ontwikkelingen zorgen continu voor veranderingen in werkprocessen en stellen hoge eisen aan de opleiding en bijscholing van vakpersoneel. Medewerkers zijn nooit uitgeleerd en moeten hun kennis continu bijspijkeren. Lukt het niet om bij te blijven, dan kan dat gevolgen hebben voor de concurrrentiepositie van bedrijven. Een goede samenwerking tussen het beroepsonderwijs en bedrijven kan hiervoor een oplossing bieden. Op vrijdag 9 november 2018 staat het ondernemersontbijt, georganiseerd door het Internationaal Netwerkbureau in samenwerking met het EU-project ‘Leren zonder grenzen’, in het teken van deze samenwerking. Vanaf 07.30 uur vormt de Bedrijfstakschool Anton Tijdink in Terborg het decor van deze bijeenkomst.

Bedrijfstakschool Anton Tijdink is in dat opzicht een pionier in de grensregio, want hier wordt vakpersoneel van alle leeftijden uit de metaalbranche met succes opgeleid. Het hoofd van de Bedrijfstakschool, Mike Broekhuizen en het hoofd van het Berufskolleg Bocholt-West, Horst te Wilde, antwoorden op verschillende vragen rondom grensoverschrijdend beroepsonderwijs. Centraal staat de vraag: “Hoe intensief is de uitwisseling tussen beroepsopleidingen en het bedrijfsleven?” Ulrich Grunewald van Grunewald GmbH & Co. KG, Bocholt en Koen Mentink van Hittech Bihca uit Winterswijk beanwoorden in een tweede bijdrage de vraag “Waar vind ik gekwalificeerd personeel, ook over de grens?”

Daarna volgt in twee workshops een praktijkdemonstratie: in de eerste workshop wordt virtueel lassen en een lasrobot in combinatie met 3D metaalprinten voorgesteld en in de tweede workshop maken de deelnemers kennis met het geïntegreerde hybride leren op de afdeling verspaning.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar lukas@bocholt-stadtmarketing.de of via de aanmeldmodule

An den Anfang scrollen