Überspringen zu Hauptinhalt
Vol Inzetten Op De Nieuwe Generatie Techniekdag En Matchingbeurs In Bocholt

Bedrijven en jonge mensen bijeenbrengen: dat is het doel van twee bijeenkomsten dit najaar van het Internationaal Netwerkbureau. De organisatie is in handen van leadpartners Gemeente Oude IJsselstreek en de Wirtschaftsförderung Bocholt. Tijdens de Nederlands-Duitse Techniekdag op 22 september 2018 kunnen jonge mensen tussen de 8 en 14 jaar bekijken of een technisch beroep iets voor hen is. Diverse technische bedrijven zijn hier aanwezig om jongeren te enthousiasmeren. Geinteresseerde bedrijven kunnen zich nog tot en met 15 juli aanmelden. Op 11 oktober kunnen bedrijven en studenten uit zowel Nederland als Duitsland met elkaar kennismaken tijdens de Internationale Matchingbeurs.

De eerste editie van de Nederlands-Duitse Techniekdag in 2017 was met 3.000 deelnemers al een groot succes. Tijdens de tweede Techniekdag op 22 september 2018 op het Berufskolleg Bocholt-West komen kinderen en jongeren tussen 10 en 16 uur spelenderwijs met techniek in aanraking. Zo kunnen ze bekijken of een technisch beroep wellicht iets voor hen is. Aan de hand van kleine opdrachtjes krijgen ze een goed beeld van de dagelijkse beroepspraktijk. Voor bedrijven is dit een goede gelegenheid om het eigen bedrijf en Bocholt als vestigingsplaats te profileren. Ook kunnen jonge mensen op deze manier enthousiast worden gemaakt voor een technisch beroep – niet onbelangrijk vanwege het huidige gebrek aan vaklui.

De Internationale Matchingbeurs op donderdag 11 oktober 2018 draait vooral om studenten. Naast studenten van de Campus Bocholt van de Westfälische Hochschule zijn ook Nederlandse studenten van harte welkom. Met name van de Radboud Universiteit Nijmegen, waarmee het Internationaal Netwerkbureau deze bijeenkomst organiseert. Bedrijven die (afstudeer)stages of traineeships aanbieden, kunnen op deze manier kennismaken met geschikte studenten.

Geinteresseerde bedrijven kunnen zich nog tot en met 15 juli aanmelden bij de Wirtschaftsförderung Bocholt via knuf@bocholt-wirtschaftsfoerderung.de of online 

An den Anfang scrollen