Überspringen zu Hauptinhalt

Die grenzüberschreitenden Beziehungen zwischen Unternehmen stärken und einen ersten Ansatz zur Zusammenarbeit bieten.

Services voor ondernemers

Kansen in de Nederlands-Duitse grensstreek benutten? Wij helpen u onder meer met de volgende vragen:

  • Waar vind ik grensoverschrijdend een partner?
  • Welke juridische zaken moet ik regelen?
  • Welke financierings- en subsidiemogelijkheden zijn er?
  • Hoe kom ik aan geschikt personeel?

Dat betekent concreet dat beide gemeenten beschikken over een gratis servicepunt voor ondernemers met vragen over zakendoen aan de andere kant van de grens. Deskundige medewerkers helpen u graag verder!

In Bocholt is bovendien een expertisecentrum opgezet. Hier werkt u samen met een ervaren matchmaker aan een plan van aanpak voor de door u gewenste grensoverschrijdende activiteiten. Ook ondersteunt hij u bij de uitvoering van dit plan, o.a. door het geven van informatie en het leggen van relevante contacten. Hij komt ook graag langs bij uw bedrijf en indien gewenst coördineert hij het contact met particuliere adviseurs en interessante partners – zowel in Duitsland als Nederland. Dit bespaart u tijd en geld!

Das Projekt stärkt den grenzüberschreitenden Kontakt zwischen Unternehmen und bildet so ein Netzwerk, das schon heute gut funktioniert. Fragen des deutsch-niederländischen Wirtschaftslebens werden auf vom Netzwerkbüro initiierten Infoveranstaltungen thematisiert – oft an außergewöhnlichen Orten.

nteresse? Wir freuen uns auf Ihre Kontaktaufnahme!

Internationaal Netwerkbureau

De Wirtschaftsförderung Bocholt en de Gemeente Oude IJsselstreek zijn in 2016 gestart met het INTERREG V A-project ,Internationaal netwerkbureau’.

Het internationale netwerkbureau richt zich op ondernemers in de Achterhoek en de aangrenzende regio rondom Bocholt.

Bocholt Wirtschaftsfoerderung Gewerbegebiete
An den Anfang scrollen