Überspringen zu Hauptinhalt
Bijeenkomst Internationaal Netwerkbureau Bij 1. FC Bocholt Op 12 Juni

Voetbal als verbindende schakel voor zakelijke contacten over de grens

Dat voetbal mensen over landsgrenzen heen met elkaar verbindt, weet iedereen. Dat voetbal ook de drijvende kracht kan zijn achter de opbouw van zakelijke betrekkingen tussen Nederland en Duitsland is minder bekend. Hier speelt het Internationaal Netwerkbureau tijdens een avondbijeenkomst bij voetbalclub 1. FC Bocholt op 12 juni aanstaande vanaf 18.00 uur op in. Tijdens deze bijeenkomst voor Nederlandse en Duitse ondernemers uit de grensstreek staat de rol van voetbal als katalysator van grensoverschrijdende zakelijke contacten centraal.

Voetbalclub VVV Venlo beschikt al geruime tijd over een eigen businessclub specifiek voor Duitse bedrijven. Inmiddels zijn al meer dan 40 ondernemingen partner van de businessclub. Robert Pinior, bij VVV Venlo verantwoordelijk voor de Duitse businessclub, laat zijn licht schijnen over de vraag waarom voetbal zo´n belangrijke rol speelt bij het aankopen van zakelijke contacten over de grens.

Peter Hyballa, profvoetbaltrainer en zoon van een Nederlandse moeder en Duitse vader, gaat nader in op de voetbalsport als netwerkplatform voor grensoverschrijdend zakendoen op managementniveau. Hyballa, geboren in Bocholt, kijkt terug op een jarenlange trainerscarrière en spreekt vloeiend Nederlands.

Aansluitend staat er onder leiding van Ludger Dieckhues, directeur van de Wirtschaftsförderung Bocholt, een discussieronde met bovengenoemden alsmede de president van 1. FC Bocholt, Ludger Triphaus, Bert Kuster, wethouder van de gemeente Oude IJsselstreek en Manuel Jara, voetbaltrainer van 1. FC Bocholt, op het programma.

Geïnteresseerden zijn vanaf 18.00 uur uur welkom in het clubgebouw van 1. FC Bocholt (Am Hunting 19, 46399 Bocholt). De bijeenkomst duurt tot circa 21.00 uur. Voor drankjes en fingerfood wordt gezorgd. Aanmelden kan via het online aanmeldingsformulier of per mail.

 

An den Anfang scrollen