Überspringen zu Hauptinhalt
Deelstaatregering NRW Geeft Startsein ‘NRW.Fotowedstrijd.BENELUX’

Minister van Europese Zaken Dr. Stephan Holthoff-Pförtner heeft in het Beneluxjaar.NRW 2019 het startsein gegeven voor de NRW.Fotowedstrijd.BENELUX met het thema ‘Wat ons verbindt – Noordrijn-Westfalen en de Benelux’. Tot en met 13 oktober kunnen alle burgers middels een fotobijdrage aan de wedstrijd deelnemen.

Minister Holthoff-Pförtner: “Mensen uit Noordrijn-Westfalen denken en leven grensoverschrijdend. We worden verbonden door 500 kilometers grens, een gemeenschappelijke geschiedenis, gemeenschappelijke waarden en het dagelijkse samenleven. Dat willen we met de foto’s in beeld brengen.”

Het is de bedoeling dat de fotowedstrijd de diverse relaties tussen Noordrijn-Westfalen en de Beneluxlanden laat zien: op economisch, toeristisch, logistiek, politiek, maatschappelijk en cultureel vlak bestaan er al vele jaren nauwe grensoverschrijdende samenwerkingen. Met een jaarlijks handelsvolume van meer dan 90 miljard euro behoren de Beneluxlanden tot de belangrijkste handelspartners van Noordrijn-Westfalen. Met de ZARA-havens (Zeebrugge, Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam) zijn ze ook op verkeerspolitiek en logistiek gebied van grote waarde voor Noordrijn-Westfalen. In 2017 verbleven er ca. 3,7 miljoen inwoners van Noordrijn-Westfalen minstens 1 nacht in Nederland. In Noordrijn-Westfalen overnachtten in dat jaar ca. 3,4 miljoen bezoekers uit de Beneluxlanden. Dagelijks pendelen rond de 200.000 mensen voor hun werk van Noordrijn-Westfalen naar een Beneluxland of andersom. Met gezamenlijke regeringscoalities, kabinetsvergaderingen en de eerste Grenslandconferentie heeft de deelstaatregering de nauwe samenwerking met België, Nederland en Luxemburg nog verder geïntensiveerd.

Aanmeldingen voor de wedstrijd zijn vanaf nu mogelijk. Uit de ingezonden foto’s kiest de jury tien foto’s die een prijs winnen. De deelnemer met de beste foto wint 1500 euro, degene die als tweede eindigt wint 500 euro en de derde plaats wordt met 500 euro beloond. De deelnemers die op de vierde tot en met de tiende plaats eindigen, krijgen 100 euro.

Tot en met 13 oktober 2019 kunnen deelnemers hun fotobestanden online uploaden. Deelnamevoorwaarden en verdere informatie over de wedstrijd zijn te vinden op: www.land.nrw/de/fotowettbewerb.

Beneluxjaar.NRW 2019

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de ‘Politieke verklaring’ tussen Noordrijn-Westfalen en de Benelux om nauwer samen te werken, wordt voor de eerste keer in de geschiedenis van Noordrijn-Westfalen een Beneluxjaar met talrijke evenementen en activiteiten georganiseerd. Op 29 juni werd daarom in Aken al afgetrapt met een NRW.Dialoog.BENELUX, de eerste van in totaal vijf bijeenkomsten in Noordrijn-Westfalen voor iedereen die interesse heeft in toekomstige samenwerkingen met de Benelux.

An den Anfang scrollen