Überspringen zu Hauptinhalt
Eerste Grensoverschrijdende Techniekdag In Bocholt Is Een Doorslaand Succes
Techniekdag

Eerste grensoverschrijdende Techniekdag in Bocholt is een doorslaand succes

Circa 3.500 kinderen en jongeren bezochten op zondag 9 september 2017 samen met hun ouders de eerste grensoverschrijdende Techniekdag in Bocholt. Op het ‘Berufskolleg Bocholt-West‘ was het een drukte van belang bij de stands van de 22 Nederlandse en 12 Duitse bedrijven die zich ter plekke presenteerden. De jongens en meiden uit Nederland en de regio Bocholt konden werkstukken lassen, kleine windmolens maken uit voorgestanste metalen platen, LED-verlichting bouwen, boten maken van piepschuim, 3D-printen, lasersnijden, versnellingsbakken bouwen met fischertechnik, en nog veel meer.

Om 10.30 uur opende de Honorair Consul der Nederlanden, Freddy Heinzel, de eerste grensoverschrijdende Techniekdag. Hij benadrukte dat deze bijeenkomst de beide grensregio’s nog dichter bij elkaar brengt. Uiteindelijk hebben beide landen baat bij het uitwisselen van arbeidskrachten op een grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

De organisatie van de Techniekdag was in handen van VNO-NCW Midden, het Internationale Netwerkbureau van de Gemeente Oude IJsselstreek en de Wirtschaftsförderung Bocholt, het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt (POA) Achterhoek en het Berufskolleg Bocholt-West. De organisatoren en andere vertegenwoordigers uit het regionale onderwijs en bedrijfsleven waren zeer tevreden over de respons op deze dag.

“Uit de feedback van de bezoekers bleek dat we erin zijn geslaagd om veel kinderen en hun ouders voor techniek te interesseren“, vertelt Wendelin Knuf van het Internationale Netwerkbureau/Wirtschaftsförderung Bocholt. “Tegelijkertijd bracht het evenement Nederlandse en Duitse bedrijven nader tot elkaar en konden we de mogelijkheden op de grensoverschrijdende arbeids- en onderwijsmarkt toelichten“, aldus een enthousiaste Knuf. De organisatie is daarom vast van plan om de grensoverschrijdende Techniekdag nogmaals te organiseren. Op basis van de huidige ervaring en ontvangen feedback zal het concept verder worden aangepast en verbeterd.

An den Anfang scrollen