Euregio organiseert Youth Battle

Euregio organiseert Youth Battle

Jongeren met goede ideeën voor de bevordering van Nederlands-Duitse (jeugd)samenwerking maken tijdens de EUREGIO Youth Battle op 8 november bij Tobit.Software in Ahaus kans op een geldbedrag van € 5.000 euro.

Tijdens dit evenement kunnen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar uit het werkgebied van de EUREGIO hun eigen ideeën, wensen en visies over het grensgebied met elkaar uitwisselen. Doel is om een eigen projectidee te ontwikkelen dat ook echt uitgevoerd kan worden. Een unieke kans om jongeren uit de grensregio te leren kennen en samen over de Nederlands-Duitse samenwerking na te denken.

In een workshop worden er Nederlands-Duitse groepen gevormd. Samen wordt een projectidee uitgewerkt. Dit idee pitchen de groepen in vijf minuten voor een deskundige Nederlands-Duitse jury. Vervolgens beslist de jury welk idee € 5.000,- krijgt voor de uitvoering ervan. Met dit geld voert de winnende groep dan binnen een jaar met hulp van de EUREGIO het projectidee uit.

De Youth Battle vindt plaats op donderdag 8 november 2018 van 17.00 uur tot circa 21.00 uur bij Tobit.Software in Ahaus. De avond wordt besloten met een hapje en een drankje. Aanmeldien is verplicht en kan .hier