Überspringen zu Hauptinhalt
‘Hallo Europa’: Een Grensoverschrijdend Muziek- En Dansproject

Negen Duitse en Nederlandse muziekgroepen en dansgezelschappen uit Kreis Borken en de Achterhoek repeteren momenteel voor het grensoverschrijdende project ´Hallo Europa!’. Onlangs oefenden ze voor het eerst samen in de raadhuisfoyer van de stad Bocholt. ‘Hallo Europa’ wordt op zondag 25 februari 2018 om 15 en 17 uur voor het eerst opgevoerd in het gemeentehuis van Winterswijk. De entree is gratis en er is een bustransfer vanuit Bocholt aanwezig. Aanmelden is verplicht.
Er nemen groepen deel uit Aalten, Berkelland, Oost Gelre, ‘s-Heerenberg en Winterswijk en de Duitse steden Bocholt, Dülmen, Emmerich en Rhede. Ze presenteren niet alleen hun eigen kunst, maar verbinden deze met een groep uit het buurland.

Kleurrijke potpourri

Onder leiding van regisseur Pieter van Dijk werkten de groepen aan een kleurrijke potpourri van verschillende muziek- en dansstijlen. Zo musiceren de ‘Alpenländer Volksmusikanten’ uit Rhede bij de line dance van de ‘Hot Boots’ uit Bocholt. Ze zijn ook van de partij bij de muziekstukken van Gerben Kruisselbrink, dirigent uit Aalten, die samen met de groepen ‘De 4 Winden’ uit Vragender en de ‘Klepperklumpkes’ uit Aalten worden opgevoerd.

Dansen en salonmuziek

Ook de ‘TanDu’, jonge danseressen uit Dülmen, onder leiding van Tanja Leushacke en de kinder-, jeugd- en volwassenen dansgroepen van Anna Look, ‘FaBi’ uit Bocholt, treden op. De dansers van Penta uit Winterswijk treden samen op met Psalm 150 uit Dinxperlo. De klanken van salonorkest ‘Die Schwarze Rose’ uit Emmerich/´s-Heerenberg worden gecombineerd met rustigere elementen. Als aanvulling herschreven zangeressen Tanja Diepenbruck uit Bocholt en Lisa Albers uit Rhede het lied ‘Barcelona’ tot het loflied van dit evenement met de titel ‘Miteinander’ en brengen het als première in het gemeentehuis van Winterswijk ten gehore.

Groot enthousiasme

“Het enthousiasme en de grote betrokkenheid van alle deelnemers maken het project zo bijzonder“, concludeert projectleider Christa van Dee na de repetitie. Het is fantastisch om te zien hoe het project kinderen, jongeren en volwassenen over grenzen heen met elkaar verbindt, vertelde ze verder. ‘Hallo Europa!’ wordt door de Provincie Gelderland, de gemeente Bocholt en Kreis Borken alsmede de gemeenten Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk gefinancierd. Het wordt in het kader van INTERREG-programma Deutschland-Nederland gecofinancierd uit middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Euregio.
Aanmelden voor de voorstelling kan door een mail te sturen aan petra.taubach@mail.bocholt.de

An den Anfang scrollen