Überspringen zu Hauptinhalt
Kennis- En Netwerkbijeenkomst “Business Angel Financiering Over De Grens” Op 6 Juni

Steeds vaker gaan startups de landsgrenzen over om een nieuwe markt aan te boren, om aansluiting te vinden bij specifieke kennis of om de financieringsmogelijkheden te vergroten.

Een lokale investeerder, ook wel business angel, kan veel toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf dat zich op een nieuwe markt wil begeven. Ook investeerders zien steeds vaker kansen over de grens, veelbelovende startups richten zich op specifieke sectoren of een ander investeringsklimaat. Bedrijven en business angels zijn zich niet altijd bewust van de mogelijkheden die er voor hen liggen, soms vlak over de grens. Bovendien weten ze niet altijd hoe kan worden ingespeeld op mogelijke belemmeringen bij een investering over de grens.

 

Euregio Business Angels Forum

Om startups en business angels uit de Euregio Rijn-Waal hierin te ondersteunen, werken drie angel netwerken uit Nederland en Duitsland samen binnen het Euregio Business Angels Forum gericht op cross-border investing. Dit zijn Business Angels Argentur Ruhr (BAAR) uit Essen, Angel Funding Germany uit Arnhem en AngelEngine uit Düsseldorf.

Vanaf deze maand staan verschillende gezamenlijke activiteiten gepland waarbij ondernemers en business angels kennis kunnen maken met cross-border investing en hun internationale contacten op dit gebied kunnen uitbreiden. Bovendien zullen startups en business angels gericht met elkaar in contact worden gebracht tijdens investeerdersbijeenkomsten.

Op woensdagmiddag 6 juni staat de eerste bijeenkomst ´Business angel financiering over de grens´ bij Strick – Rechtsanwälte & Steuerberater (Restaurant ´t Poortje, Siemensstraße 31) in Kleve op het programma.

Tijdens deze bijeenkomst zullen ondernemers en business angels inzicht krijgen in wat grensoverschrijdende samenwerking voor hen kan betekenen. De bijeenkomst vormt de start van het project: Euregio Business Angels Forum met als motto ‘Angels without borders’. Tijdens de vervolgbijeenkomsten zullen Nederlandse en Duitse startups de mogelijkheid krijgen zich te presenteren voor business angels.

Programma

 

15.30 uur: Welkom door Ton Steenwinkel, AngelEngine e.V.

Business Angels in Duitsland, Dr. Ute Günther, Vorstand Business Angels Netzwerk Deutschland e.V.

Business Angels in Nederland en introductie van het project: Euregio Business Angels Forum – ‘Angels without borders‘, René Reijtenbagh, Angel Funding Germany

Business Angels aan het woord over hun ervaringen met het investeren in startups:

  • Ervaringen Duitse business angel, Petra Hartjes
  • Ervaringen Nederlandse cross-border investor, Jan van der Beek

 

Groeikapitaal voor Nederlandse startup Cammio door Duitse business angels:

  • Het perspectief van de ondernemer, Walter Hueber, Cammio B.V.
  • Het perspectief van de investeerder, Dr. Bernhard Düttmann

 

Het investeringsklimaat voor cross-border investing

  • Introductie in de fiscale en juridische aspecten, Freddy B. Heinzel, Strick Rechtsanwälte & Steuerberater
  • Inleiding van de ondersteuningsregeling INVEST – Dr. Roland Kirchhof, Business Angels Argentur Ruhr e.V.

 

17.00 uur: Afsluiting en informeel netwerken.

De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via deze link

An den Anfang scrollen