Überspringen zu Hauptinhalt
Kinderen En Tieners Krijgen Techniekles Op Achterhoeks-Duitse Universiteit

De overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs uit de Nederlands-Duitse grensstreek slaan de handen ineen om jongeren te interesseren voor techniek. Vanaf maart kunnen Achterhoekse kinderen zich laten bijscholen op een kinder- en jeugduniversiteit in innovatiecentrum ICER in Ulft, zo staat te lezen in de Gelderlander. Duitse kinderen krijgen een zelfde lesaanbod aan de ‘Junge Uni’ in Bocholt.

Onderwerpen die centraal staan zijn wiskunde, informatica, techniek en natuurwetenschappen. De lessen worden gehouden buiten de normale schooluren. Wethouder Bert Kuster van de gemeente Oude IJsselstreek benadrukte het belang van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van techniek bij de aftrap van de Junge Uni in Bocholt. “Het is belangrijk dat kinderen al jong enthousiast worden gemaakt voor techniek en alles wat daarbij hoort, want er is nu al een schreeuwend tekort aan vakmensen aan beide zijden van de grens.”

In Nederland worden de lessen gegeven in Innovatiecentrum ICER in Ulft. Het is de bedoeling dat de lesstof tussen Bocholt en Ulft wordt uitgewisseld. Er zijn lesprogramma´s voor 3 leeftijdscategorieën, van 8 tot 12 jaar, van 13 tot 15 jaar en van 16 tot en met 18 jaar. De kosten voor het lesprogramma bedragen maximaal 15 euro.

Lees verder bij De Gelderlander

An den Anfang scrollen