Überspringen zu Hauptinhalt
Vodafone En T-Mobile Gaan Grensoverschrijdend Bellen Verbeteren

Wie in de buurt van de Nederlands-Duitse grens woont kent het wel: je gaat de grens over terwijl je aan het bellen bent en hoppa – de verbinding valt weg. Soms zelfs al voordat je de grens over bent. T-Mobile en Vodafone gaan hier iets aan doen: ze maakten onlangs bekend bezig te zijn met een oplossing.

Op korte termijn moet het mogelijk zijn om tijdens een telefoongesprek de grens over te gaan zonder dat de verbinding verbroken wordt. Op een aantal grenslocaties bij Roermond, Kerkrade en Aken werkt deze ‘internationale hand-over’ al. Binnen enkele weken moet dit voor alle inwoners van de grensstreek mogelijk zijn.

“Met de verbeteringen die we in het grensgebied hebben doorgevoerd, zijn de netwerken nu op een fijnmazige manier aan elkaar verbonden. Hierdoor ‘weten’ antennes aan de Nederlandse kant van de grens hoe zij telefoons op zoek moeten laten gaan naar de juiste antenne aan de andere kant van de grens. Ook als deze telefoons actief aan het bellen zijn”, aldus Richard Marijs, Technology Strateeg bij T-Mobile Nederland. “Gesprekken worden naadloos overgeheveld naar het netwerk aan de andere kant. Zo bellen mensen zonder problemen via de verschillende netwerken. Gedurende het hele gesprek geldt het tarief van het netwerk waar het gesprek is gestart of aangenomen.”

Lees hier verder

An den Anfang scrollen