Zoeken

Over ons

Het Internationaal Netwerk Bureau is het aanspreekpunt voor Duitse en Nederlandse ondernemers. Het is in 2016 gestart met als doel ondernemers aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens te ondersteunen bij het ontwikkelen en professionaliseren van hun bedrijfsactiviteiten in het buurland. Het project is een initiatief van de Wirtschaftsförderungs- und Stadtmarketing Bocholt en de Nederlandse gemeenten Oude IJsselstreek en Aalten. Het is gericht op ondernemers uit de Achterhoek en de aangrenzende regio rond Bocholt. Eind zomer 2020 ontvingen de projectpartners van het Internationaal Netwerk Bureau en de Grenzhoppers Business School, een initiatief van de gemeente Winterwijk, het goede nieuws dat de projectaanvraag “GROS: Grensoverschrijdend ondernemen, werken en leren” is goedgekeurd door de Thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt van de Achterhoek Board in het kader van de Regio Deal. Hierdoor is de financiering van het Internationaal Netwerk Bureau voor de komende drieënhalf jaar zeker gesteld. Naast het Internationaal Netwerkbureau worden in het kader van de “Regio Deal” ook het Werkgeversservicepunt Achterhoek (WSPA) en de Grenzhoppers Business School(GBS) gefinancierd. Dit resulteert in belangrijke synergie tussen deze partners om aan beide kanten van de grens optimale ondersteuning te kunnen bieden aan bedrijven en werknemers die zich in het buurland willen wagen.

Als service voor bedrijven biedt het Internationaal Netwerkbureau gratis advies over Duits-Nederlandse onderwerpen en vraagstukken op het gebied van ondernemen.

Nicky Eppich
Public affairs & Internationaal
Gemeente Winterswijk
[email protected]

Tel. +31 (0) 543 543 543

Alexandra Arens
Adviseur grensoverschrijdende samenwerking & -public affairs 
Gemeente Aalten
[email protected]
Tel. +31 (0)543 49 33 33

Ludger Dieckhues
Geschäftsführer
Wirtschaftsförderungs- und Stadtmarketing Gesellschaft Bocholt mbH & Co. KG
[email protected]
Tel. +49 2871 2949330

Myriam Bergervoet
Adviseur samenwerking met Duitsland
Gemeente Oude IJsselstreek
[email protected]
Tel. +31 (0)315 292437

Internationaal Netwerkbureau

De Wirtschaftsförderung Bocholt en de Gemeente Oude IJsselstreek zijn in 2016 gestart met het INTERREG V A-project ‘Internationaal netwerkbureau’.

Het internationale netwerkbureau richt zich op ondernemers in de Achterhoek en de aangrenzende regio rondom Bocholt.