Zoeken

Nieuw Bestuur voor de Euregio Rijn-Waal

In de Euregioraadsvergadering van 22 november in het Duitse Wesel is Ulrich Francken, burgemeester van Weeze, tot nieuwe voorzitter van de Euregio Rijn-Waal verkozen. De heer Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, is gekozen als nieuwe vice-voorzitter.

Karel van Soest, burgemeester van Boxmeer, Agnes Schaap, burgemeester van Renkum, Sören Link, burgemeester van Duisburg, Thomas Ahls, burgemeester van Alpen en Dr. Stefan Dietzfelbinger van de Niederrheinische Industrie- und Handelskammer zijn eveneens voor een nieuwe periode van vier jaar in het Dagelijks Bestuur benoemd.

De Euregio Rijn-Waal is verheugd, dat met Ulrich Francken wederom een zeer geëngageerde voorvechter van de grensoverschrijdende en Europese samenwerking aan het hoofd van de Euregio staat en is er van overtuigd, dat het nieuwe Dagelijks Bestuur zich daadkrachtig zal inzetten voor de stimulering van de grensoverschrijdende samenwerking.

Op de foto: V.l.n.r. Andreas Kochs (plv. secretaris), Sjaak Kamps (secretaris), Thomas Ahls, Ulrich Francken (voorzitter), Hubert Bruls (vice-voorzitter), Dr. Stephan Dietzfelbinger en Karel van Soest.