Zoeken

Internationaal Netwerkbureau met 30 ondernemers vertegenwoordigd op de HollandTag

Op 8 april toog het Internationaal Netwerkbureau samen met 30 ondernemers uit de grensstreek naar de HollandTag 2019 in Duisburg. Er werd een tussenstop gemaakt bij het Thunderbike Roadhouse in Hamminkeln voor de lunch. Hier kregen de deelnemers tevens een uitgebreide rondleiding door de grootste Harley-Davidson- en Custombikes-expositie en -werkplaats van Europa. De Nederlandse en Duitse ondernemers maakten hier al volop gebruik van de gelegenheid om elkaar te leren kennen en met elkaar van gedachten te wisselen.

In de ventilatorhallen van het indrukwekkende voormalige hoogovencomplex in het Landschaftspark Duisburg-Nord, waar de HollandTag plaatsvond, sprak het Internationaal Netwerkbureau met circa 300 andere Nederlandse en Duitse ondernemers. Onderwerpen waren onder andere de Nederlands-Duitse betrekkingen en de verschillen tussen de arbeidsmarkten.

Tijdens drie workshops konden deelnemers hun kennis over marketing in Nederland, industrie en energie en drie toekomstige kernthema´s in Nederland – circulaire economie, duurzame mobiliteit en infrastructuur – verder verdiepen. Daarnaast konden de deelnemers bij meer dan 25 stands informatie inwinnen over projecten en dienstverleners in de grensregioFoto: Wirtschaftsförderung Bocholt

Op weg naar de HollandTag maakte het Internationaal Netwerkbureau
een tussenstop bij het Thunderbike Roadhouse

“De busreis naar de HollandTag was een groot succes. In de informele sfeer van een ‘schoolreisje’ is netwerken meteen veel eenvoudiger. Mijn twee collega´s Myriam Bergervoet en Alexandra Arens hebben net als ik veel nieuwe contacten voor het Netwerkbureau opgedaan. De ondernemers die samen met ons zijn afgereisd hebben zowel onder elkaar als met de andere deelnemers van de HollandTag nieuwe contacten gelegd. Ze wilden helemaal niet meer weg“, vatte Wendelin Knuf, projectleider van het Netwerkbureau, het geslaagde bezoek aan de HollandTag samen.

Foto´s (c) Wirtschaftsförderung Bocholt