Zoeken

Derde grensoverschrijdende Techniekdag in Bocholt groot succes

Ook de derde grensoverschrijdende Techniekdag in Bocholt (D) op zaterdag 21 september 2019 mocht rekenen op grote belangstelling. Circa 2.500 kinderen en jongeren kwamen samen met hun ouders naar het Berufskolleg Bocholt-West. Hier gaven 18 Duitse en 15 Nederlandse bedrijven acte de présence. De meisjes en jongens uit de Achterhoek en de regio Bocholt voerden bij de drukbezochte stands laswerkzaamheden uit, soldeerden printplaten, programmeerden robots en graveerden hun naam met een plasmasnijder in metaal. Ook kon een eigen sleutelhanger worden gemaakt, werkten ze aan een traverse voor podiumtechniek, bouwden ze een motor met behulp van een meccanodoos en maakten ze een ritje in een Formule 1-simulator. Daarnaast maakten de bezoekers kennis met 3D-printen en virtual reality en kwamen ze in de onderzoeksmobiel in aanraking met natuurwetenschappen en techniek.

De organisatoren van de Techniekdag – VNO-NCW Midden, het Internationaal Netwerkbureau (Wirtschaftsförderung Bocholt en de gemeenten Oude IJsselstreek en Aalten), het Berufskolleg Bocholt-West, Achterhoek Ambassadeurs alsmede andere belangenbehartigers uit het bedrijfsleven (IHK en Kreishandwerkerschaft Borken en het AIW Unternehmerverband) – waren tevreden met de respons op deze dag. “Uit de feedback van de bezoekers is gebleken dat we erin geslaagd zijn om de kinderen en hun ouders te interesseren voor techniek“, zegt Wendelin Knuf van het Internationaal Netwerkbureau/Wirtschaftsförderung Bocholt. “Tegelijkertijd heeft dit evenement Nederlandse en Duitse bedrijven nader tot elkaar gebracht en konden we laten zien welke kansen de grensoverschrijdende arbeids- en opleidingsmarkt te bieden heeft”, zegt Knuf overtuigd. De grensoverschrijdende Techniekdag moet daarom ook volgend jaar een vervolg krijgen. Hij zal dan bij een bedrijf in de regio worden gehouden.