Zoeken

Tweede Internationale Matchingbeurs wederom groot succes

Op 10 oktober 2019 vond van 13:00 tot 16:00 uur op de Westfälische Hochschule Campus Bocholt voor de tweede keer de Internationale Matchingbeurs plaats. De beurs werd georganiseerd door de Westfälische Hochschule in samenwerking met het Internationaal Netwerkbureau.

In totaal waren er 40 bedrijven aanwezig, waaronder een aantal bedrijven uit Bocholt zoals Benning, Flender, Pieron, Rudolf, Grundwald, Flender en Pieron. Ostermann, Sinnack, TIS en nog veel meer. Maar ook 16 Nederlandse exposanten uit Aalten, Doetinchem, Terborg, Winterswijk en Varsseveld waren vertegenwoordigd. De bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om in contact te komen met de studenten. Vlak na het begin van de beurs was het al druk bij de stands. De studenten waren vooral geïnteresseerd in bijbanen, stageplaatsen en begeleiding van bachelor- en masterscripties. De Matchingbeurs bood hiervoor een goede gelegenheid. Zo konden de studenten nu alvast contact leggen met bedrijven uit de grensstreek.

Twee studenten bij de stand van Flender

Ook de Radboud Universiteit Nijmegen en de Saxion University of Applied Sciences uit Enschede waren vertegenwoordigd. 25 Nederlandse studenten en 4 Saxion-docenten waren met de bus naar Bocholt gekomen en maakten van de gelegenheid gebruik om met Duitse bedrijven in gesprek te komen. “De aanwezige bedrijven vertelden ons dat de gesprekken met de studenten in vergelijking met vorig jaar veel concreter waren”, vertellen Simon Koller van de Wirtschaftsförderung Bocholt en Simon Böing-Messing, matchmaker bij het Internationaal Netwerkbureau.

Twee Saxion-studenten met hun docenten

“De positieve reacties van zowel bedrijven als studenten tonen aan dat de Matchingbeurs een goede manier is om de belangstelling van jonge academici voor bedrijven in de grensregio te wekken. Op deze manier leveren we met de Matchingbeurs een actieve bijdrage aan het terugdringen van het tekort aan vakpersoneel”, vatten Prof. Dr. Martin Maß, decaan van de opleiding machinebouw aan de campus in Bocholt en Wendelin Knuf, hoofd van het Internationaal Netwerkbureau samen.

Hoofd personeelszaken van Sinnack, mevrouw Sascha Fellerhof (rechts), in gesprek
gesprek met een potentiele leer-werkstudent.