Zoeken

Duitse studenten bezoeken Achterhoekse Talententuin

Op 29 november vond in de SSP-hal in Ulft de Talententuin plaats. Studenten en jonge werkzoekenden werden uitgenodigd om deze dag in contact te komen met de ruim 100 werkgevers die aanwezig waren. Niet alleen Nederlandse jongeren uit de Achterhoek stonden dit jaar in de spotlights – ook een bus met Duitse studenten van de Westfälische Hochschule uit Bocholt werd met veel enthousiasme ontvangen.

De 7e editie van de Talententuin was wederom een succes. Zoals ieder jaar bezoeken veel Nederlandse jongeren uit de Achterhoek de Talententuin. Extra bijzonder was dit jaar de groep Duitse studenten van de Westfälische Hochschule uit Bocholt. Organisator Achterhoek Werkt zorgde voor promotie van de Talententuin op de hogeschool in Bocholt. Zij presenteerden in een grote collegezaal de Talententuin en de carrièrekansen die de Achterhoek starters biedt. Tevens werd een bus geregeld die studenten vanuit Bocholt gratis heen en terug naar het evenement bracht. De Duitse studenten konden tijdens het evenement onder andere terecht bij vele Nederlandse bedrijven, de Duitslandhoek en een workshop over werken over de grens.

In het kader van het Europese subsidieprogramma INTERREG Deutschland-Nederland werd dit jaar voor het eerst als doel gesteld om ook aan de andere kant van de grens jongeren te bereiken en hen te enthousiasmeren voor een baan in de Achterhoek. Door de Talententuin worden concrete contacten tussen jongeren en bedrijven gerealiseerd die gebruikt kunnen worden voor stages of banen. De organisatoren van de Talententuin, Achterhoek Werkt en de Smarthub, willen in de toekomst kijken naar meer mogelijkheden om de Talententuin in te richten voor Nederlandse én Duitse jongeren. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan het organiseren van een Talententuin in de stad Bocholt, waar vervolgens Nederlandse studenten worden uitgenodigd om Duitse bedrijven te leren kennen.

Foto (c) EUREGIO Gronau