Zoeken

PODCAST OVER WONEN EN WERKEN IN DE GRENSSTREEK

De Euregio Podcast is een nieuwe podcastserie over de Euregio Rijn-Waal. In deze serie gaat journalist en podcastmaker Raymond Janssen in gesprek met betrokkenen om te onderzoeken wat Nederlanders en Duitsers in de grensstreek bindt.

Binnen de podcastserie ‘Euregio, een reis door de grensstreek’ krijgen onder meer ondernemers, beleidsbepalers en inwoners de ruimte om in te gaan op grensoverschrijdende onderwerpen. Tijdens de podcast zoekt Janssen antwoord op veel vragen: over het doel van de Euregio, over het nut ervan en antwoord op de vraag of de inwoner van de grensstreek hier nu écht iets aan heeft. De serie bestaat uit in totaal negentien podcasts. Die zijn te beluisteren via de bekende podcast-apps als Apple Podcasts en Google Podcasts en via Spotify.

In aflevering 1 komen de burgemeesters Bruls (Nijmegen) en Boumans (Doetinchem) aan het woord over de bestuurlijke kant van de Euregio. Aflevering 2 gaat over de lobby en de grensoverschrijdende taken van gemeenten. Aan het woord komen Nicky Eppich namens de gemeente Winterswijk en Alexandra Arens van de gemeente Aalten. Eind januari verschijnt aflevering 3 van de Euregio Podcast.