Zoeken

Netwerkontbijt bij Meierschultz – Impulsen voor duurzaamheid en automatisering

Het netwerkontbijt bij Meierschultz Schweisstechnik Handels GmbH op dinsdag 16.05.2023 gaf impulsen op het gebied van duurzaamheid en automatisering. Tijdens het evenement, dat plaatsvond in het Duitse hoofdkantoor van het bedrijf (Meierschulzt heeft ook een Nederlands hoofdkantoor), konden bezoekers kennis nemen van en ideeën uitwisselen over belangrijke onderwerpen op deze gebieden.

Het evenement begon om 8.00 uur met een ontbijt, dat de gasten de gelegenheid bood om te netwerken. Daarna gaf Prof. Dr. iur. André M. Latour, Vice President van de Westfaalse Hogeschool voor Duurzaamheid en Internationale Zaken, een lezing. Zijn lesthema: “Duurzaamheid in bedrijven: Impulsen met het oog op samenwerkingsmogelijkheden met de WH”.

Prof. Latour introduceerde het onderwerp duurzaamheid in bedrijven en presenteerde de activiteiten van de Westfaalse Hogeschool op dit gebied. Hij belichtte de verschillende samenwerkingsmogelijkheden die uit een partnerschap met de universiteit kunnen voortvloeien en verduidelijkte de wettelijke eisen die grote bedrijven vaak stellen aan kleinere samenwerkingspartners. Dit thema is volgens matchmaker Simon Boeing-Messing relevant voor de grensregio, vooral in het kader van de toenemende samenwerking en gezamenlijke inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Meierschultz presenteerde vervolgens een co-lasser in samenwerking met experts van Migatronic. Deze demonstratie onderstreepte de praktische toepassing van automatisering in de lassector en kon op grote belangstelling van de aanwezigen rekenen. In de hele grensregio houdt het tekort aan vakmensen niet op bij de grens en juist voor lassers biedt een co-lasser oplossingen door middel van automatisering.

Het netwerkontbijt werd afgesloten met verdere netwerkmogelijkheden en bood een waardevol platform voor de uitwisseling van kennis en ideeën rond duurzaamheid en automatisering in de Duits-Nederlandse context.