Zoeken

“Klimaatverandering stopt niet bij de grens”

Zomer-Netwerkevenement van het International Netwerk Bureau

Op 21 september vond een verhelderend Duits-Nederlands zakelijk evenement plaats op Kasteel Diepenbrock in Bocholt – Barlo met 100 uitgenodigde ondernemers uit Bocholt en de Achterhoek. De gasten van de avond kregen waardevolle inzichten in actuele ontwikkelingen en oplossingen op het gebied van klimaatverandering en aanpassing aan klimaateffecten.

Inspirerende keynotes van gerenommeerde sprekers
Onder deskundige leiding van Monique van Schijndel, bekend van Radio NRW en Welle Niederrhein, stond de deelnemers een gevarieerd programma te wachten. Hoogtepunten van de avond waren ongetwijfeld de inspirerende keynotes van Claudia Kleinert, een regionaal bekende weerman, en Reinier van den Berg, de klimaatexpert van RTL4. De twee experts deelden hun uitgebreide kennis en ervaring en gaven waardevolle inzichten in actuele ontwikkelingen en mogelijke oplossingen op het gebied van klimaatverandering voor bedrijven in onze regio.

Na de interessante lezingen volgde een levendige discussie waarin gasten de gelegenheid hadden vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. De discussie toonde de brede belangstelling en urgentie van het onderwerp aan. Een kans om te netwerken en samen te werken.

De avond werd in een ontspannen sfeer afgesloten op Kasteel Diepenbrock, onder genot van een drankje en livemuziek.

Het netwerkevenement bood de deelnemers niet alleen de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen, maar ook om samen mogelijke oplossingen te bespreken. Dit allemaal om de uitdagingen van de klimaatverandering in de regio aan beide kanten van de grens effectief het hoofd te bieden.

Claudia Kleiner tijdens haar Keynote ©Sven Betz.
Reinier van den Berg ©Sven Betz
Podiumdiscussie met Claudia Kleinert, presentatrice Monique van Schijndel en Reinier van den Berg ©Sven Betz